12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

14.03.2024 40

"Vatan Şairi" olarak bildiğimiz Mehmet Akif ERSOY'a bu ismi veren sebep şüphesiz milli marşımız olan İstiklal Marşımızın şairi olmasıdır. Toplamda 10 kıta olan İstiklal marşımız Osman Zeki ÜNGÖR tarafından bestelenmiştir. Maarif vekaletinin düzenlediği marş yarışmasına 724 yarışmacı katılmıştır. Mehmet Akif yarışmadaki para ödülünü duyunca bu teklifi reddetmiştir. Sonra vekillerin ısrarı üzerine tekrar yarışmaya katılmış ve birinci olarak milli şairimiz ünvanını almıştır. 12 Mart bu yüzden Türkler için önemli bir tarihtir.

Okulumuzda 12 mart için tören düzenlendi. Bu önemli günde emeği geçen tüm öğrencilere, okul idaresi, Fatma ZEYBEK ve Sema Nur TEKİNSOY öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.